Отвори.нет
Преобразувай дълъг линк
в кратък
www.otvori.net

ДаренияДобави линкРедактирайПреглед на линкАктивни линковеТърсенеПомощ

<< Назад

1. Добавяне на линк

Добавянето на линка става като изберете Добавяне на линк от главното меню. Попълнете задължителните полета линк, текст и парола и ако желаете полето alt текст - текст който се появява когато задържите мишката в/у линка. Обикновено преди да изпратите sms e необходимо да добавите линк, след което аз да го одобря и тогава да изпратите SMS, но не е задължително в този ред.
Внимание!!! След добавяне на линка ще се изпише номерът на линка (ID). Запомнете го! Този номер и паролата ще служат за промяна на линка и активиране.

<< Назад

2. Одобрение от администратора. Правила

След като добави линка той трябва да бъде одобрен от администратора (мен) преди да можете да го активирате чрез SMS. Ето какви критерии ще одобрявам линковете:
 • Линктът трябва да води към съществуващ сайт - т.е. да е валиден.
 • Линкове от рода Това е тъпа търсачка няма да бъдат одобрявани. Някой ще пита ли защо?
 • Линкове към сайтове които съдържат изказвания обидни за мен или търсачката няма да бъдат одобрявани. Има ги много, но още не знам с какво съм ги заслужил.
 • Забранени са директни линкове към порно сайтове. Ако линка е към порно сайт трябва да има голямо предупреждение че сайта не е подходящ за лица под 18 години преди да се покаже какъвто и да е порно материал.
 • За конкурентни сайтове (файлови търсачки, торент сайтове) е необходимо специално споразумение и може би завишена цена.
 • Сайтове които са отговаряли на условията, но в последствие са променени и не отговарят ще бъдат изтривани без предупреждение. SMS-те към такива линкове ще губят стойността си.
 • Текущия сатус на линка (одобрен/неудобрен, активен или не) можете да следите от Преглед на линк.
<< Назад

3. Изпращане на SMS

След като вече имате одобрен линк трябва да изпратите SMS със съдържание "data link <номер на линка>" (без кавичките) на един от двата номера - 1922 или 1910 (за МТел, Глобул и Вивател). Пример: data link 4. До няколко минути ще получите отговор със код.
Цена на смс-те за МТел, Глобул и Вивател:
Номер Точки Цена (лв. с ДДС)
1910 1 1.20
1922 3 2.40
Ако номера на линка е въведен правилно и линка е одобрен би трябвало да се активира веднага. Ако линка не е одобрен няма да се активира, но това не означава че губите SMS-a. След като бъде одобрен линка можете да "закачите" SMS-a към него чрез кода който сте получили:
 • Изберете Преглед на линк от менюто.
 • След това въведете номера на линка и натиснете бутона покажи.
 • Въведете кода в поле "Добави SMS код"
 • Натиснете бутона "добави"
Всеки SMS има валидност 30 дни, които заповат да течат когато се "прикачи" към валиден линк.
Ако не получите кода от SMS-a или имате проблеми с активирането на линка моля пишете във форума.

<< Назад

4. Проверка на линк и редакция

Можете да проверите статуса на линка от меню Преглед на линк.
Можете да редактирате линк от меню Редактирай. Одобрените линкове не могат да се редактират. Ако желаете корекция във линка пишете във форума или добавете нов линк. За да прехвърлите sms от един линк към друг трябва просто да добавите кода на смс-а към новия линк. Точките ще се прехвърлят от стария линк към новия. Ако няма останали SMS-и към старият линк той ще стане неактивен.

<< Назад

5. Точкова система за подреждане на линковете

Към всеки линк могат да бъдат прикрепени неограничен брой SMS-и.Всеки SMS ви носи точки (виж. т.3). Линковете се сортират във по общия брой точки в низходящ ред. Ако общия брой на линковете е повече от 30 тогава се показват само 30-те линка с най-голям сбор точки. Първите 6 позиции са запазени за специални (Постоянни) линкове, но ако няма достатъчно от тези специални линкове тези позиции се ползват от обикновенните линкове. "Класацията" на линковете можете да следите от меню Активни линкове

<< Назад

6. Друг начин на плащане

Възможно е плащането по банков път. Сумата определяте вие като всеки лев ви носи по 2 точки - т.е. 10 лв се равняват на 6 смс-а по 2.40 лв (или 18 смс-а по 1.20).Минималната сума е 5лв (таксата за превода трябва да е за сметка на платеца или да е включена в цената).
Сметката за превод по банков път е:
Получател: Николай Петров Пелов
IBAN: BG48 FINV 9150 10BG N0D0 WA
BIC: FINVBGSF
банка: Първа Инвестиционна Банка ( ПИБ ) гр. София,
Интернет клон

<< Назад


powered by Sphinx  

MLDB.org Magic 8 Ball NS Linux Cookbook Биянка Раян Запознанства